September 23, 2014

At Home Again

Moikka! Sunnuntaina tultiin kotiin Pariisista, yyh.. Kuten aina, haluaisin jo nyt takaisin.

Pariisissa oli melkeinpä koko loman ajan todella lämmin. T-paita kelit niinkuin näkyy. Olimme kyllä tosi onnekkaita sen suhteen että messut sattuivat olemaan näin täydellisellä viikolla tänä vuonna. Pääsin myös viimeisen kerran laittamaan päälleni lemppari hameeni Zarasta tältä kesältä. Oli kyllä ihana fiilis viilettää pitkin katuja helmat hulmuten, en muista että koskaan aikaisemmin messujen aikaan syksyllä olisi tähän ollut mahdollisuutta.

Torstaina kerettiin vaan vähän kiertelemään kaupungilla ja syömään illalla. Illastettiin Gallialaisessa ravintolassa Ile Saint-Louisisssa. Hauska ravintola, ei  mikään erityisen hieno, mutta ihan super hyvää ruokaa. Ja PALJON. Alkuruokaksi tuodaan iso kori täynnä kasviksia, lisäksi pöydästä pystyi hakemaan erilaisia makkaroita ja salaatteja. Pääruoaksi sai valita jonkun lihan ja siihen lisukkeen. itse otin entrecote pihvin, nam. Jälkiruoaksi tulee vielä juustoja ja creme brulee. Pyörittin kirjaimellisesti hotelliin illan jälkeen.

Perjantaina kävimme arkkitehtuuria käsittelevässä museossa Trocaderon alueella. Arkkitehtuurista kiinnostuneille henkilöille suosittelen lämpimästi! Museossa käsitellään sitä miten arkkitehtuuri on muuttunut eri vuosisatoina keski-ajasta nykyaikaan. Lisäksi siellä on erilaisia pienoismalleja maailman kuuluisimmista rakennuksista. Tykkäsin.

IMG_3916 IMG_4026 Chez Francisissa kävimme syömässä lounasta lauantaina. Siitä on muodostunut perinne, aina kun käymme Avenue Montaignella kiertelemässä kauppoja päädymme sen jälkeen syömään ostereita sinne. Ja on muuten hyviä! Näköala ei myöskään ole paha, suoraan Eiffelin tornille.

Lauantaina Avenue Montaignella kiertelemisen lisäksi kävimme myös Galeries Lafayette tavaratalossa. Jimmy Choon nudet korkkarit lähtivät sieltä mukaan (kuten olin suunnitellut), mistä laitan sitten myöhemmin kuvia tänne. Muuta en sitten oikein ostanutkaan, ajattelin että ostan mielummin yhden kunnollisen jutun mistä on sitten iloa pidemmäksi aikaa. Määrä ei korvaa laatua. ;)

Illalla kävimme syömässä latinalaisen korttelin alueella Alcatraz nimisessä baari/ravintolassa. Ruoka ei ollut kummoista, mutta yläkerran baari tila oli tosi kiva. Syömisen jälkeen istuimme hetken aikaa terassilla Latinalaisen korttelin yössä. Ihana tunnelma, paljon ystävällisiä puheliaita ihmisiä, terassit täpö täynnä, musiikki soi ja ulkona on vielä keskellä yötä niin lämmin että pärjää mekko päällä. Täydellinen päätös lomalle<3
IMG_3973 IMG_3970 IMG_3941 IMG_2422IMG_3960 IMG_3999
IMG_4007 IMG_2424 IMG_3860
IMG_4022
Aikamoinen kuvapommi haha :)
Pariisiin pääsen seuraavan kerran messujen aikaan helmikuussa, can't wait!

No comments :

Post a Comment


Powered by Blogger