August 22, 2015

Q&A about Paris

Moikka! Tässä sitä Pariisi aiheista postausta jota teille lupailin.. :)

Mistä idea Pariisiin opiskelusta lähti?


Olen pienestä pitäen haaveillut Pariisiin muutosta. Kaupungin tuoma fiilis on jaksanut sykähdyttää vuodesta toiseen siellä käydessäni. Käyn Pariisissa joka vuosi vähintään kaksi kertaa mikä on tehnyt kaupunkia mulle tutuksi. Senkin takia Pariisiin on mukavan ns. turvallista mennä kun tietää vähän mikä kaupungin meininki on ja miten kaikki siellä toimii. Kummitätini asuu Ranskassa (nykyään maaseudulla) ja hänen lapsensa asuvat Pariisin keskustassa mikä on madaltanut kynnystä lähteä sinne. Tuntuu heti helpommalta lähteä vieraaseen maahan kun on edes muutama tuki henkilö paikan päällä auttamassa (lucky me :D). Olen saanut heiltä apua niiiiiin monissa jutuissa muuttoon ja kouluun liittyen, etten edes tiedä miten olisin pärjännyt ilman heitä. Ranskassa (varsinkaan Pariisissa) kun ei tapahdu asiat sormia napsauttamalla toisin kuin meillä täällä Suomessa. Papereita, papereita, odottamista, papereita ja vähän lisää odottamista.. Maassa maan tavalla haha. :D


Mitä opiskelet?


Lähden opiskelemaan muotimarkkintointia Esmod nimiseen kouluun. Alunperin ajattelin meneväni vaatesuunnittelu puolelle, mutta päädyin kuitenkin loppujen lopuksi hakemaan markkinoinnin pariin. Pystyn onneksi käymään koulussani vaatesuunnitteluun liittyviä kesäkursseja mikä on ihan mahtavaa! 


Missä päin opiskelet?

Opiskelen kolmannessa kaupunginosassa aivan Pariisin keskustassa.

Millä kielellä opiskelet?

Koulussa on englannin sekä ranskan -kielinen puoli muotimarkkinointia opiskeleville. Itse menen englanninkieliselle puolelle. Meillä on kuitenkin jatkuvasti ranskan kielen tunteja koulun puolesta,  jotta opitaan kieli ennen viimeisen vuoden työharjoitteluita Pariisissa. Englanti oli ehtoni Pariisiin opiskeluita tutkiessani, sillä ranskani ei todellakaan ole niin hyvää että voisin sillä kielellä vielä opiskella. 

Kauanko olet opiskellut Ranskaa?

Olen opiskellut Ranskaa kolme vuotta lukiossa. En kuitenkaan koe osaavani muuta kuin ranskan alkeet.. Ranskaa on tosi vaikea oppia koulun penkiltä. :D

Miten hakuprosessi käytännössä tapahtui?

Soitin kouluun toukokuun lopussa Ranskassa majaillessani. Sain sovittua tapaamisen kouluun heti seuraavalle viikolle. Siellä kyselin kysymyksiä koulusta, sain tiedot tarvittavista dokumenteista sekä  hakuperusteista ja tehtävät mitä piti tehdä ennen seuraavaa vaihetta. Lähetettyäni tehtävät kouluun sain muutaman viikon sisällä pyynnön toiseen haastatteluun, jonka tein Skypen välityksellä. Sen jälkeen meni taas muutama viikko ja sain sähköpostilla tietää päässeeni sisään. 

Miten löysin kouluni?

Löysin kouluni googlettamalla "worlds top 50 fashion schools". Esmod oli sijalla kymmenentenä ja ensimmäisenä kouluna joka sijaitsi Pariisissa. Lisäksi oma kummitätini osasi suositella koulua sillä hän on myös opiskellut vaatesuunnittelua aikoinaan Pariisissa ja koulu oli jo silloin todella suosittu. 

Miten järjestän asumisen?

Äitini käy vähintään 2-3 kertaa vuodessa Pariissa työnsä puolesta ja hänen unelmansa on aina ollut omistaa Pariisissa asunto. Niimpä viime kerralla siellä oleillessamme löysimme täydellisen asunnon, jonka äitini osti. Ranskassa ostoprosessi on kuitenkin niin pitkä että vie vielä 3 kuukautta ennen kuin asuntoon saa muuttaa. Lisäksi asuntoon pitää tehdä remonttia.. Niimpä asun nyt ensimmäiset kuukaudet kummitätini lapsen luona. Olen todella onnekas kun asiat järjestyivät näinkin hyvin.. :)

Opiskelun hinta?

Esmod on yksityiskoulu ja lukukausi siellä maksaa noin 8000-10 000 e. Ymmärtääkseni tämä on aika perus hinta-taso ranskalaisissa yliopistoissa. 

Muutatko yksin?

Muutan yksin. 

Seurustelu ja fiilikset sen suhteen?

Poikaystävän kanssa ollaan ajateltu että pidetään suhde ns. avoimena. 4 hyvää yhteistä vuotta takana mitä ei kannata lähteä pilaamaan sillä, että koittaa väkisin pitää kaukosuhdetta yllä. Välissä on kuitenkin tuhansia kilometrejä ja näkeminen jäisi siihen "hyvällä tuurilla kerran kuukaudessa". Ja meidän suhteen se ei käy sillä ollaan totuttu näkemään toisiamme niin paljon. Annetaan asioiden mennä omalla painollaan ilman turhia paineita. :)

Tuntuu tosi oudolta kun toinen jää tänne. Aloitettiin seurustelu juuri kun olin täyttänyt 15 vuotta, joten luonnollisesti se jättää pienen aukon kun toinen ei ole jakamassa päivittäisiä iloja ja suruja. Koti  illat yksin tulee varmasti olemaan erityisen hankalia.. 

Fiiliksiä ylipäätänsä?

Poikaystävän, perheen ja kavereiden Suomeen jättämistä lukuunottamatta olen sairaan innoissani muutosta. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja koulun penkille uudelleen pääseminen tuntuu niin siistiltä. Uskon että edessäni ovat tähän astisen elämäni parhaat kolme vuotta. :) Yksi ovi avautuu, toinen sulkeutuu. 


IMG_8218_34437.jpg
IMG_8241_34481.jpg
IMG_8243_34485.jpg
IMG_8275_34549.jpg
IMG_8267_34533.jpg
IMG_8230_34459.jpg
IMG_7514.jpg

1 comment :

  1. tää oli jotenkin tosi ihana postaus

    ReplyDelete


Powered by Blogger